Casatoria in Germania

In ultimul timp toti mai multi romani cauta raspuns la intrebarea: Ce documete sunt necesare pentru oficializarea casatoriei in Germania?

Oficializarea casatoriei dintre doi cetateni romani.

Cerintele sunt numeroase dar nu imposibil de indeplinit . In cazul casatoriei dintre doi cetateni romani, casatoria se poate incheia la Consulatul General al Romaniei la Bonn.
Documente necesare:
• Carte de Identitate sau Pasaport – valabil (in original si doua copii);
• Cerificat de nastere original si copie;
• Certificat medical German – pe care se aplica apostila de la Haga si este valabila 14 zile de la data emiterii;
• Permisul de Sedere valabil – Aufenthaltsgenehmigung al unuia dintre soti si adeverinta de libera stabilire în Germania Freizügigkeitsbescheinigung în original şi copie;
• Declaratie de casatorie a viitorilor soti;
• Sentinta de divort in cazul in care unul dintre viitorii soti a mai fost casatorit sau Certificat de deces (daca este cazul) – in original si copie;.

Casatoria se incheie in zece zile de la data depunerii actelor.

Oficializarea casatoriei dintre un cetatean neamt si un cetatean roman.

In ceea ce priveste oficializarea casatoriei dintre un cetatean neamt si un cetatean roman un prim pas ar fi un drum la primaria in cadrul careia doriti oficializarea casatoriei iar acolo veti primi o lista cu actele necesare pentru ca uneori lista difera de la un land la altul.

Documente necesare cetateanului roman:
• CI sau Pasaport valabil – original si copie;
• Certificat de nastere international(apostilat) original si copie;
• Certificat de deces (vaduv) sau Certificat de divort (daca este cazul, certificatul trebuie tradus, legalizat si postilat));
• Ledigkeitbescheinigung – Certificat de celibatar (statul de origine atesta faptul ca sunt indeplinite conditiile legale pentru incheierea unei noi casatorii) acest certificat se obtine de la primaria de la locul de nastere din Romania;

Documente necesare cetateanului neamt:
• Buletin valabil – Personalausweis;
• Certificat de nastere – Geburtsurkunde;
• Certificat de divort sau Certificat de deces (daca este cazul) – original si copie;
• Ledigkeitbescheinigung – Certificat de celibatar (statul de origine atesta faptul ca sunt indeplinite conditiile legale pentru incheierea unei noi casatorii) acest certificat se obtine de la primaria de la locul de nastere din Germania;
Actele enumerate mai sus se depun la primaria in cadrul careia doriti oficializarea casatoriei ( dupa cum am specificat actele difera de la un land la altul de la o primarie la alta).
La fel ca si in Romania – Ceremonia religioasa se poate face doar dupa Ceremonia civila.
Dupa incheierea casatoriei cetateanul roman are obligatia de a inregistra casatoria la Consulatul General al Romaniei.
In cazul unui divort se aplica legile germane.
Uneori actele traduse, legalizate si apostilate in Romania nu sunt acceptate la Primariile din Germania. Va sfatuiesc sa apelati la un Traducator Autorizat in Germania.

Pentru consiliere echipa R&K- Consulting va sta la dispozitie si va ureaza Casa de piatra!!!